آهن اسفنجی چیست ؟

آهن اسفنجی

در عملیات احیای مستقیم سنگ آهن اکسیژن آن را حذف کرده و بدون نیاز به ذوب سنگ آهن قطعات کروی شکلی تشکیل می شود که به آن ها آهن اسفنجی گفته می شود.

معمولا برای تولید شمش ها و محصولات فولادی از آهن قراضه یا آهن اسفنجی استفاده می شود.

آهن اسفنجی پس از ذوب در فولاد سازی در فرایند ریخته گری به شکل محصول مورد نظر در می آید و به سه شکل اسلب (تختال) ،شمش و میلگرد مورد استفاده قرار می گیرد.

روش های تولید آهن اسفنجی :

به طور کلی برای تولید آهن اسفنجی دو روش وجود دارد :

1.روش های مبتنی بر گاز 2. روش های مبتنی بر ذغال

احیای سنگ آهن از طریق منابع گازی یا زغال سنگی انجام می شود

انتخاب روش احیای آهن بستگی به محل قرار گیری کارخانه و منابع موجود دارد به عنوان مثال در کشور ایران با وجود منابع گازی انتخاب احیای مستقیم سنگ آهن به روش گازی انتخاب عاقلانه تری می باشد و استفاده از منابع ذغال سنگ برای احیای مستقیم سنگ آهن مشکلات آلودگی هوا را در پی دارد و دسترسی به معادن زغال سنگ کار آسانی نیست.

هدف هر دو این روش جداکردن اکسیژن موجود در انوع مختلف سنگ های آهن برای تبدیل آن ها به فلز آهن در دمای کمتر از نقطه ذوب است و این روش (یعنی روش تولید آهن اسفنجی )روشی برای صرفه جویی در مصرف انرژی می باشد چرا که حرارت و سوخت کمتری نیاز دارد و به کوره های بلند سنتی نیاز نیست و قالبا در کوره های قوس الکتریکی تبدیل به فولاد می شود.

برای پیگیری از قیمت آهن اصفهان با ما تماس بگیرید.

مزایای آهن اسفنجی :

امروزه برای استخراج آهن اسفنجی برعکس روش سنتی ، سرمایه اولیه و هزینه عملیات در احیای آهن بسیار کمتر از هزینه تولید در کارخانه های یکپارچه فولاد است و همچنین برای کشورهای در حال توسعه که منابع زغال سنگ کمتری دارند روش مناسبی می باشد

کاربرد این روش در کوره های القائی بعنوان یکی از مهمترین کاربردهای آن می باشد

می توان گفت که استفاده از روش در کوره های القائی قادر بوده 50 درصد جایگزین قراضه شود ولی کاربرد آن در کوره های القائی نیازمند دانش فنی و تجربه می باشد و همچنین استفاده از آهن اسفنجی تحولی بزرگی در ریخته گری مداوم صنعت فولاد می باشد.

 

برای اطلاع از خدمات دیگر با جهان آهن آشنا شوید.

بازدیدها: 54


PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com