تحرکات فولادی ترکیه و اعراب

تحرکات فولادی ترکیه و اعراب

نتایج نظرسنجی Fastmarket از فعالان صنعت فولاد در بیست‌و‌دومین کنفرانس آهن و فولاد خاورمیانه در دبی نشان می‌دهد به‌دلیل پروژه‌های بزرگ در خاورمیانه، تقاضای فولاد ظرف پنج سال آینده در این منطقه افزایش خواهد یافت.

طبق این نظرسنجی، ایجاد زیرساخت در امارات برای اکسپوی دبی ۲۰۲۰ و جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ در قطر موید این ادعاست. همچنین این افراد، بزرگ‌ترین چالش فولادسازان خاورمیانه در پنج سال آینده را کاهش تقاضای داخلی چین می‌دانند.

در یک ارزیابی جدید دیگر، انجمن جهانی فولاد پیش‌بینی کرد براساس دید کوتاه مدت در ماه اکتبر ۲۰۱۹، مصرف فولاد خاورمیانه با کاهش ۶/ ۴ درصد در سال ۲۰۱۹، ۹/ ۴۷ میلیون تن خواهد بود و در سال ۲۰۲۰، مصرف فولاد در این منطقه، با تنها ۲/ ۰ درصد افزایش به ۴۸ میلیون تن خواهد رسید.

تحرکات فولادی ترکیه و اعراب
تقاضای فولاد در میان کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس

تقاضای فولاد در امارات‌متحده‌عربی در ابتدای سال ۲۰۱۹ نسبتا زیاد بود؛ اما به‌دلیل تکمیل پروژه‌های بزرگ، از چهار ماه دوم سال، رشد تقاضا کند شده‌ است.

سعیدالرمیسی مدیرعامل شرکت دولتی فولاد امارات، تولیدکننده مقاطع طویل فولادی، در فوریه ۲۰۱۹ اعلام کرده بود به‌دلیل افزایش قیمت سنگ آهن، افت قیمت‌های فروش، نوسانات بازار و اقدامات حمایتی برخی از کشورها، پیش‌بینی می‌کند که میزان ساخت‌وساز در خاورمیانه در سال ۲۰۱۹ به کُندی پیش رود که به نظر می‌رسد این پیش‌بینی به وقوع پیوسته است.

بازار خاورمیانه

قیمت فولاد در امارات امسال کاهش یافته است. در ۲۲ اکتبر ارزیابی هفتگی Fastmarket برای میلگرد exw امارات، هر تن هزار و ۶۸۰ تا هزار و ۷۳۷ درهم (۴۵۷-۴۷۳ دلار) بوده که از هزار و ۸۸۸ تا هزار و ۸۸۹ درهم در هر تن در دوم ژانویه به این میزان رسیده است.

دولت امارات به همراه سایر اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس شامل بحرین، کویت، عمان، قطر و عربستان گام‌هایی برای حمایت از تولید داخلی فولاد و کاهش واردات برداشته است.

شورای همکاری خلیج‌فارس تعرفه واردات میلگرد و مفتول را از ابتدای ژانویه ۲۰۱۹، از ۵ درصد به ۱۰ درصد افزایش داده‌است. این افزایش تعرفه به مدت یک سال اعمال می‌شود و پس از این مدت، شورا تصمیم خواهد گرفت که آیا تعرفه را کاهش دهد یا همین تعرفه ۱۰ درصد را ادامه دهد.

کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس تا سال ۲۰۱۷، حجم عظیمی از میلگرد و مفتول را از ترکیه وارد می‌کردند.

از آن سال به بعد، این کشورها در مقاطع طویل خودکفا شدند.

تصمیم افزایش تعرفه‌ها بعد از آن اتخاذ شد که ایالات‌متحده، بند ۲۳۲ از مقررات تجاری را برای فولاد به اجرا گذاشت.

صادرات به ایلات متحده

مطابق این بند، تعرفه برای اکثر کشورهای جهان به استثنای تعداد اندکی، ۲۵ درصد است.راید عبدالله الاجاجی رئیس کمیته ملی فولاد عربستان می‌گوید:

«کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس، تحت‌تاثیر غیرمستقیم کشورهای صادرکننده به ایالات‌متحده قرار گرفتند. علاوه بر چین، ترکیه نیز به‌دلیل موقعیت جغرافیایی و کاهش ارزش پول ملی، صادرکننده بالقوه فولاد شده‌است.»

علاوه بر کاهش واردات، تولیدکنندگان خاورمیانه‌ای شروع به صادرات محموله‌های بزرگ میلگرد، مفتول و بیلت به کشورهای آسیایی در سال ۲۰۱۹ کردند. قطر و عربستان دو تامین‌کننده بزرگ این مقاطع برای کشورهای آسیایی هستند که به نظر می‌رسد.

این روند در سال ۲۰۲۰ نیز ادامه یابد.تولید فولاد در کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس، اساسا بر تولید مقاطع طویل متمرکز است؛

با توجه به اینکه تقاضای فولاد در خود این منطقه از پروژه‌های ساخت و ساز نشأت گرفته، با کاهش تقاضای داخلی در سال‌های اخیر، خاورمیانه در این مقاطع خودکفا شده‌است.

در این منطقه، به‌دلیل وجود تنها یک شرکت تولیدکننده نورد گرم در عربستان سعودی به نام «حدید سابک»، این کشورها واردکننده مقاطع تخت هستند.

اکنون، تولیدکننده‌ها به متنوع کردن محصولات تخت فولادی فکر می‌کنند؛ به‌خصوص با درنظر گرفتن تهدید حمایت‌گرایی جهانی و افزایش واردات این محصولات….

منبع : دنیا اقتصاد

بازدیدها: 17


PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com